maanantai 28. syyskuuta 2009

On tosi upea syksyinen sää. Aurinko helottaa kirkkaalta taivaalta ja tuuli riipii lehtiä paljaaksi juuri kun ne alkoivat saada kauniin keltaisen värin. Viedessäni pyykin narulle kuivumaan näin ihmeekseni kulleron kukkivan. Sehän on kevään kasvi, mutta nähtävästi sateinen kesä teki sille tepposen ja se ressukka luulee jo uuden kevään koittaneen.

Vielä löytyi iso kourallinen kuukausimansikoitakin Lucaksen mansikkamaasta. Ja aivan makeita ja nautinnollisia kuin aikaisemmin kesällä. Vadelmiakin sain popsia vielä sekä eilen että tänään puskista. Niiden maku on kyllä hieman laimeampi kuin aikaisemmin, mutta täysin syötäviä kyllä.

Jännitän tässä tulevaa matkaani, lähdenkö vaiko en lähde. Nimittäin tämä jo neljättä viikkoa vaivannut kuiva yskä taitaa tulla esteeksi matkalle. Huomiseksi sain ajan yksityiselle erikoislääkärille. Hän oli kyllä sitä mieltä, että tämä on ihan normaalia viruksen aiheuttamaan flunssaa, joka menee rykimällä ohi aikaa myöten. Siihen kun ei ole lääkkeitä olemassa. Jos se olisi bakteeriperäistä niin kuumeilua olisi ja limaa erittyisi kovasti, joka olisi vielä sitä ilkeän vihreää ja paksua.Se tuntuisi myös hengittäessä kipuna tai täyteläisenä keuhkoissa. Saa nyt nähdä, antaa tohtorin tutkia kunnolla niin sittenpähän on turvallisempaa lähteä reissulle tai jäädä sitten kotiin jatkamaan sairastelua paksun kirjapinon kanssa.

JOka tapauksessa pesin tänään pois pyykit ja saan ne silitettävät silitettyä sopivan kuivina myös kaappiin. Eka koneellinen oli jo kuivunut tummia ja ne on jo kaapissa. On tuo ulkona kuivaaminen tosi ihanaa. Pyykki tuoksuu niin hyvälle ja raikkaalle. Kohta alkaa se aika kun kuivaan pannuhuoneessa hengareissa, jotka ripustan sitten vesijohdon päälle roikkumaan. Näin kuivattaen sopii isompikin pyykki kuivumaan kerralla. Lakanat joudun kyllä kuivaamaan ovien päällä sisällä talven aikana ellen vie pergolaan kuivumaan, joka vie kyllä useita päiviä riippuen säästä ja vielä lopuksi on kuivattava kuitenkin ovien päällä sisällä.

Minulla on kaksi konetta, joita en ainakaan toistaiseksi huusholliini huoli. Ne ovat tiskikone ja kuivausrumpu. Molemmista sain tarpeekseni lasten ollessa pieniä. Ainoa asia missä kuivausrumpu täyttää paikkansa on tyynyjen ja täkkien kuivauksessa, jolloin niistä tulee ilmavia. Olen nähnyt kyllä perheitä, joissa ihan keskikesälläkin kuivataan rummussa, vaikka pihalla on kuivausteline ja sää mitä parhain. Se on mielestäni jo energian ja luonnon haaskausta.

Tiskikonetta vieroksun sillä, ettei kahden ihmisen taloudessa tule paljon tiskattavia astioita, joten kone on aina puolillaan likaisia odottamassa koneen täyttymistä. Sitten kun se tulee täyteen, ei ehkä kaikki mahdukaan kerralla ja taas on tiskiä sekä pöydällä että koneessa. Mieluummin tiskaan vaikka kerran päivässä käsin ja jos se ei onnistu niin ei minua haittaa vaikka tiskaan joka toinen päivä suuremman tiskin kerralla. Ruokaa laittaessa puuhellalla lämpenee samalla tiskivesikin, eikä näinkään kulu sähköä turhaan. Helteisellä säällä lämmitän tiskiveden vedenkeittimellä. Tosin eipä helteet haitanneet tänä kesänä suuremmasti.

Síirrän matkalaukun pakkaamisen joka tapauksessa huomiseen. Muutamaksi päiväksi ei kovin paljon vaatetta edes tarvitse, mutta yleensä ainakin minulla on aivan liian paljon mukana. Tietenkin sitä liikaa voi aina puolustella säillä. Vähästä ei ole kokemusta, kai sitä voisi sitten jotain ihan tarpeellista ostaakin jos niin kävisi. Hamsterille vaan ei käy niin jostain syystä.

Ei kommentteja: