perjantai 4. syyskuuta 2009

Montakohan tuntia olen tuolla metsässä liikkunut näiden viikkojen aikaan. En tiedä, mutta sen tiedän, että liikuntaa olen saanut varmasti riittävästi. Syönyt olen kohtuudella, piirakoitakin vain muutaman. Levitettä en ole käyttänyt kuin joskus harvoin, vihanneksia olen popsinut ja tietenkin sieniä syönyt melkoiset määrät, samoin tuoreita marjoja. leipää vain pari viipaletta päivässä, mutta perunoita ehkä vähän liikaa. Silti paino jököttää vielä yli 90kg. Tarkemmin sanottuna 90.3kg. Tiukassa on se 90 kg alittuminen.

Vuositarkastus on parin viikon kuluttua, olisi kiva jos siihen mennessä saisin nuo 300g pois. Kai on vähennettävä marjojen ja perunoiden syöntiä. Se onkin nyt helpompaa, sillä pensaat alkavat olla tyhjiä ja perunat ovat huonoja tänä syksynä. Mustaviinimarjoja on vielä jonkin verran, enkä usko kyllä niiden lihottavan kun käyn yleensä syömässä ne suoraan pensaasta ilman mitään jugurtteja.

Eilen löysin vielä mustikoita käydessämme raivaamassa passipaikkoja. Ei niissä kyllä ole enää niin hyvä maku kuin vielä viikko sitten. Mutta puolukat ovat nyt kypsiä. Ei niistä enää kunnon hilloa saa ellei käytä hillosokeria, mutta samahan sille, eivät ole kirpeitä.

Kukkakomero on nyt siivottu vihdoin ja viimein. Sen siivous jäi keväällä, enkä ole muistanut koko komeroa ennenkuin ukkeli kiikutti sinne lehti-imuria ja huuteli hommiin. Se oli aivan kauhea laitos, sillä talven aikana tippui kaikista kasveista lehdet sinne. Hämähäkin seittejä roikkui seinästä seinään ja kaikkea kukkatavaraa komero oli puolillaan. Tovin heiluttuani siellä oli komero pesty ja siivottu katosta lattiaan ikkunan pesua myöten. Olisi haluttanut alkaa tapetoimaan ja maalaamaan se lapsenlapselle leikkihuoneeksi, mutta tarvitsemme kyllä tuon tilan muuhunkin,ainakin vielä.

Siivotessani aloin suunnittelemaan varaston siivoamista, siis kukkavaraston. Se on tuolla ulkorakennuksessa ja sisältää kaikkea koreista, ruukuista, tukiraudoista, -ristikoista, multasäkeistä, lannoitteista lecakuuliin kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Eli mitähän jos pistäisin suurimman osan menemään kierrätyskeskukseen niistä! Sisimmässäni käy melkoinen sipinä myötä ja vastaan, lienenkö sittenkään vielä ihan valmis luopumaan kukkien kasvattamisesta? Mutta tarvitsenko kaikki ne tavarat tämän pihan tarpeisiin onkin ihan toinen juttu.

Ei kommentteja: