keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Kesä on nyt auttamattomasti ohitse ja syksy on tullut. Minulla on ollut hieman surumieli siitä kun piti camper laittaa jo talviteloilleen. Tyhjensin kaikki kaapit, kannoin tavarat, vaatteet ja kengät pois. Jäljelle jäi vain astiat ja pesuvehkeet. Nyt on myös petivaatteet pesty ja silitetty ja odottavat ensi kesää. Olisin niin mielelläni vielä tehnyt muutamia reissuja, mutta auton huollon vuoksi se ei ollut mahdollista. Se kun ei sopinut camper päällä huoltohallin ovesta sisään.

Päätimme ensi kesäksi varautua hieman toisin, eli katsoa että kesäksi on vasta huollettu auto, ettei tarvitse miettiä sitä. Se on meille juuri sopiva maja matkalle. Hyvin saa hoidettua tärkeimmät jutut ja nukkua siinä on hyvä.

Tangofestareilla käydessä nukuimme muuten eka kertaa yhdessä yläpetillä ja ihan hyvin sovittiin. Eka yö oli vähän sellaista pyörimistä ja varomista, mutta toinen yö meni jo kuin olisimme kauemminkin nukkuneet niin. Onhan toki suuri ero 180cm ja 120cm sängyn leveydellä. Eikä se leveys ehkä niin paljon vaivannut, vaan korkeus, joka minun nukkuessa etummaisena kapeimmalla osalla häiritsi eniten kylkeä kääntäessä. Löin nimittäin pääni kattoon joka kerta eka yönä. Toisena varauduinkin jo pienempään tyynyyn.

Kesän reissulla ukkeli petasi joka ilta itselleen petin sohvasta. Ja aamuisin se oli sitten purettava jos tarvittiin syödä aamiainen ja oleskella muutenkin camperissa. Ollessamme sukulaisten tai ystävien riesana annettiin petien olla. Päiväunet nukuimme monesti sillä kapeammalla yhdessä ja ihan hyvin siihenkin metriseen sopii kaksi ihmistä.

Niin, camper on kiva ja halpa asuntoauton korvike. Ei tarvitse katsastaa, ei maksaa veroa eikä vakuutuksiakaan. Toki se ei vedä vertoja näille nykyisille miljoonaluokan asuntoautoille, mutta emme sellaista luxusta edes kaipaa. Koira viihtyy tosi hyvin ja hänestä tuli turisti hyvin nopeasti kaikkeen sopeutuen. Kyllä hänkin katseli surullisin silmin kun aloimme purkamaan ja parkkeeraamaan sitä tuonne katoksen alle. Varmaan ymmärsi tämän kesän reissujen olevan ohitse.

Ei kommentteja: