torstai 3. syyskuuta 2009

Lenkki tuli tehtyä ja se oli tosi kiva. Melkein kaksi tuntia tuli kuntoliikuntaa aivan huomaamatta. Aurinko alko paistamaan ja sen opastuksella olikin helppo pitää kurssia oikeaan suuntaan. Sienestäessä kun suunta muuttuu koko ajan. Yhden kerran palasin takaisin melko lähelle lähtö paikkaa, mutta siitä lähdin takaisin.

Kotiin tullessa oli kantarelleja lähes kilon verran ja oikein extra hyvän luokan rouskuja korillinen. Niiden kantaminen alkoi tuottaa loppu matkasta hieman vaikeuksia ja piti välillä levätä.

Nyt on kantarellit valmiina pakkasessa, lampaankäävistä tein paistin ja se on syöty, rouskut on nyt vuorostaan kiehumassa kattilassa. Tämän satsin jälkeen on kaksi ämpärillistä suolasieniä, joten ei enää yhtään lisää. Ainakin toinen ämpärillinen on jaettavaksi kävijöille.

Iltapäivän kuntoiluun odottelee ukkeli minua jo moottorisahan kanssa. Eli lähdemme hakemaan kuorman rankoja heti kun saan sienet likoamaan. Kiva, kun on tätä puuhaa ja ruumiille rasitusta niin ei tarvitse jokaista suupalaa olla laskemassa kuten jouten ollessa on pakko.

Melko yksitoikkoiseksi menee nämä kirjoitukset, mutta ymmärrät varmaan minun olevan todellinen hamsteri. Talvella on sitten vaikeampaa löytää kivaa liikkumista, joten nyt nautin täysillä tästä kaikesta, vaikka sitten saaliit joutuisin kierrättämään kompostiin ensi kauden alkaessa. Tosin en usko niin huonosti käyvän, sillä nämä herkuthan ovat tosi kalliita ja eihän tällainen itara ihminen mitään rahan arvoista voi heittää menemään.

Ei kommentteja: