keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Eilinen meni erään ystäväni synttäreillä käydessä. Tosin samalla reissulla oli kiva käydä myös shoppailemassa Gengåvassa. Ystäväni oli kattanut mahtavan noutopöydän monenlaisia herkkuja kukkuroilleen ja lisänä oli vielä mitä ihanin porkkanakeitto kuumana. Kyllä siellä passasi kilistellä laseja maukkaalla alkoholittomalla kuohuviinillä ja tavata myös minulle vanhoja tuttavia.

Välillä pistäydyin siis shoppailemassa. Gengåva on siis meikäläisten ehkäpä yksi suosituimmista second hand kaupoista. Sen tuotto menee maailman lasten hyväksi. Sinne siis ihmiset lahjoittavat paljon tavaraa etenkin kuolinpesistä ja muutenkin. Avoinna se on vain kolmena päivänä viikossa. Jono on yleensä pitkä ennen ovien avaamista.

Eilen oli myös sellainen päivä, että suuri osa tavaroista oli puolella hinnalla jo ennestään halpojen hintojen lisäksi. Minulla oli sellainen tunne jo matkalla, että sieltä se löytyy syyspalttoo minulle tänään. Ja niin olikin, se aivan kuin odotti jo minua siinä isojen tyttöjen hyllyssä. Sellainen klassinen malli, harmaa ja muutenkin vähän neutraali, mutta kyllä sillä passaa lähteä Suomen reissulle ja käydä hautajaisissa sun muita menoja kunnes tarvitsee vähän lämpimämpää päälle. Löysin siihen mieluisen kaulaliinankin.

Viikolla huomasin meidän kahvimukien vähentyneen kesän aikana ja ajattelin ensin käydä Ikealla ostamassa samanlaisia lisää, mutta näin ilokseni alennuksessa myös uusia mukeja Gengåvan hyllyssä. Kokonaisen 5:-, kruunuja siis kuuden kappaleen satsi ja ihan minulle sopivia myös väriltään. Mieleeni tuli käväisyni parilla kirpputorilla Suomessa kesällä, jossa pyydettiin siis vanhoista mukeista 1.5 euroa kappale!!! Onneksi sain siskoltani pari ihan käypää mukia hänen kierrätykseen menevistä tavaroista.

Eräs tuttavani pyysi katselemaan pientä pöytää ja sanoinkin hänelle, että sellaista saa mitä tilaa. Ja niin löytyi oikein kaunis pöytä ihan kohtuu hintaan hänellekin. Oli minulla vähän muutakin tavaraa suurentavasta peilistä alkaen silmälasikoteloihin saakka. Ystävältäni sain myös mustan bleiserin ja topin niin on hautajaisiin ihan kivat vaatteet.

Kyllä tuollaisia ostoksia on kiva tehdä. Kaiken kaikkiaan ostoksiin meni pari sataa kruunua. Ja mielestäni ostokset olivat ihan tarpeellisia ja käyttökelpoisia kaikki. Ei kaikki tarvitse olla uutta tai oikean kaupan hyllyltä haettua. Luontoa ainakin säästäisi kovasti jos yhä vähemmän kuluttaisimme uutta rojua ja vaatetta.

Tänään olikin sitten lepopäivä puoleen päivään. Olin niin nuhainen ja flunssaisen tuntuinen aamusta, että ukkeli toi ihan mielellään aamiaisen sänkyyn ja kuumaa mehua kun aloin köhimään. Mukava oli lukea sängyssä peiton alla ja odotella lounastakin.

Sitä hän ei toki alkanut sänkyyn passaamaan vaan minun piti lähteä pistäytymään ihan ruokapöydässä syömässä. Olo korjaantui heti saatuani ruokaa ja niinpä aloin tekemään eräältä ystävältä saamistani omenoista sosetta. Siinä unohtui koko flunssa ja köhiminenkin loppui siihen. Sain soseen valmiiksi ja mehuakin tuli pari pulloa. Silloin iski polte päästä metsään.

Sain naapurin kaverikseni ja niin me yhdessä mentiin ihan tähän lähelle. Hän sai opetella poimurilla poimimista ja hyvin nopsaan hän oppikin sen. Ämpärillisen jälkeen hänen oli lähdettävä kotiin, mutta jäin vielä hetkeksi kunnes sääsket ja mäkäräiset ajoivat minutkin kotimatkalle. Päivän saldoksi tuli reilu 15 litraa joka tapauksessa happihypyllä käydessä. Tuli siinä kuntoliikuntaakin ihan riittävästi sillä poimimme jyrkässä rinteessä ja sitä sai mennä ylös ja alas monen monta kertaa. Nyt on yhdelle ystävälle ukkelin autossa ämpärillinen kokonaisia puolukoita ja toinen pienempi ämpäri puolukkasurvosta menossa kun hän aamulla lähtee reissulle.Voi kun vielä tulisi lisää tilauksia. Onneksi on omassa survosämpärissä nyt taas tilaa muutamalle ämpärilliselle, mutta tilaukset eivät olisi pahaksi jos säätä riittää.

Ei kommentteja: