sunnuntai 6. syyskuuta 2009

On jälleen kerran takana mahtava päivä. Aurinkoinen ja valoisa päivä monessa mielessä. Tein lähes parin tunnin retken aivan tähän lähimetsään ja poimin ämpärillisen puolukoita. Siis vasta eka satsi tälle syksylle, vaikka monesti olen lähtöä tehnyt. Harmi vaan kun oli sen verran märkää, etten voinut istua kannon nokassa ja puhdistaa marjoja tarkoin kuten tapani on. Niinpä kotiin tultua se oli edessä. Tosin suurimmat roskat keräsin pois jo metsässä seisaaltani.

Onko mitään kauniimpaa kuin suuri puolukkamätäs? Minun mielestäni sille saa hakea vertaa kauan ennenkuin sellainen löytyy. Harmitti kun ei kamera sattunut mukaan taskuun tänään. Tämän syksyn puolukat ovat harvinaisen suuria, sillä ainakin vettä on ollut riittävästi. Mutta vieläkin minun makuuni liian raakoja, tosin niistä tulee kyllä aivan verraton puolukkahillo, sillä pektiiniä on varmasti tarpeeksi edelleenkin saada kiinteää hilloa.

Huomenna tarjoan muutamille mummeleille marjoja jos heillä on tarvetta ja kelpaa. Ellei ole niin keitän valmiin hillon ja vien sen vanhusten palvelutaloon lahjana. Nyt on taas vaan purkeista pulaa. Vain viisi tai kuusi litran purkkia on jäljellä. Kai on alettava kyselemään niitä jostain lisää tai ostettava kaupasta ihan oikeita säilöntä purkkeja. Se mielestäni on ihan turhaa tuhlausta.

Kiitos kivoista posteista koskien savolaisuutta ja niitä itämurteita. Taisi olla aihe, josta riittäisi vaikka kuinka paljon pohdittavaa. Joku pohjois-karjalainen ilmaisi asian niin, ettei saa missään tapauksessa heitä sotkea savolaisiksi eikä savon murteen puhujiksi. Eli mielipiteitä on monenlaisia. Omani olen mielestäni selvittänyt ihan tarkoin. Ja sen vuoksi liityinkin savon kielen seuran jäseneksi. Ei tarvitse aina netistä lukea parhaita juttuja kun on ihan paperillakin sängyssä luettavaa ja nautittavaa jäsenlehdestä.

On auvoisa olo,sillä jotenkin syvältä olen saanut kulttuuriinkin tutustua metsässä oleskelun lisäksi ja siellä makustella monia juttuja. Olisipa nuorena tiennyt, että on näin mukavaa vanhetessa niin ei olisi tarvinnut kauhistella vanhenemiseen liittyviä juttuja, hi hi. On paljon opittavaa ja paljon mielenkiintoista, johon vasta nyt on aikaa perehtyä kunnolla.

Ei kommentteja: