lauantai 19. joulukuuta 2009

Vauvaa odotellessa




Vauvaa ei vain vielä kuulu, vaikka siltä on näyttänyt jo parin viikon ajan. Se pitää meidät jännityksessä, tosin minulle se aiheuttaa sen normaalin ihon kutinan stressihormooneista. Sen kyllä kestää kun tietää mistä on kysymys, eikä tarvitse alkaa hätäilemään syytä.




Viimeinkin sain itsestäni kiinni aamulla ja leivoin ne laktoosittomat karjalanpiirakat eräälle vuosikymmenien aikaiselle ystävälle. Häneltä ehti jo tulla korttikin, jossa hän valitteli kovasti kun pakasteessa ei ole enää muuta kuin valo. Oho, onpa mummeli pistellyt poskeensa melkoisen määrän herkkuja kuukaudessa!




Aamulla oli ihan tarpeellista sytyttää hellaan tuli heti herättyäni, sillä lämpöä mökissä oli vain 15 astetta. Shuntti oli liian pienellä ja kyllä taas kerran kirosin sitä firmojen hitautta. Onhan tästä jo toista kuukautta aikaa kun kävin tilaamassa sellaisen automaattishuntin paikoilleen asennettuna, mutta mitään ei ole kuulunut. Eikä sitä tarvetta muutoin kovin paljon huomaakaan kuin kovalla pakkasella ja säiden vaihtuessa.




Tänään oli eka kerta kun annoin radion soida joulumusiikkia leipoessani. Hieman tuli jouluinen olo ja ihan kivalta tuntui kuunnella näitä tutuksi tulleita joululauluja. Nyt istuessani kuuntelen sitten eilistä puhelinlangat laulaa ohjelmaa netistä uusintana. Ehdin kyllä kuulla ihan tarpeeksi ennenkuin tämä joulu on kokonaa ohitse.




Eräs ystäväni Suomesta lupasi lähettää ihan uusia joululauluja levyllisen kuultavakseni heti kun hän vaan ehtii. On ihanaa kun joku jaksaa ajatella sitä, ettei täällä ole suomalaisia joululevyjä edes myytävänä kuin jossain Tukholmassa tai muissa suuremmissa keskuksissa. Näissä meidän ohjelmissa ei kovin paljon ehditä soittaa uutta musiikkia kun niitä vanhoja toivotaan enimmäkseen kun ei tunneta tätä uudempaa.




Olen unohtanut laittaa jäälyhtyjä jäätymään, sillä nythän olisi ihan oivallinen sää tehdä niitä vaikka liukuhihnatyönä. Taidankin saunareissulla vielä etsiä muutaman ämpärin ja laittaa jäähtymään yöksi. Ne ovat tosi kauniita. Joskus kauan sitten tein ja laitoin säästämiäni pihlajanmarja terttuja ja puolukkavarpuja marjoineen siihen veteen ja ne olivat myös kauniita. Mutta turhaa niitä on värkätä, aivan yhtä kaunis on jäälyhty ilman mitään kruseluureja.




Nyt tekisi mieli kylpeä jo vastalla, mutta enpä sitä tee vaan säästän jouluaatoksi kuten meillä on perinteenä ollut. Meinaan tänään saunareissulla tehdä suursiivouksen myös saunalla niin on sitten sielläkin puhdasta. En kylläkään ota niitä peikon asutuksia tänään työn alle, saavat asua koko talven samoissa pehkuissansa ja sitten kesällä teen ne uusiksi jos tulee hyvä inspis. Eli pesen vain lauteet, suihkun seinät ja lattian.




Maatiaisamaryllis on nyt kauneimmillaan avattuaan toisen kukkansa tänään. Muutama päivä ja se loisto on jälleen ohitse. En halunnut tuon kukkimisen vuoksi hankkia amaryllistä täksi jou luksi, että saan ihailla tätä maatiaista niin kauan kuin sitä iloa riittää. Ostin keittiön ikkunalle pitkästä aikaa begoniat. Aivan kirkkaan punaiset. Pistänkin kuvan mukaan ennen saunaurakkaa.












Ei kommentteja: