torstai 3. joulukuuta 2009

Matka peruuntui!

Mikä helpotuksen huokaus nousikaan rinnastani kun siskoni soitteli eilen ilouutisen, etten tarvitsekaan lähteä sitä pikkujoulua laittamaan! Stressihormoonit olivat jo alkaneet riemastuneen tanssin kropassani, joten viime yön uni jäi vähälle. Eli ei se ilouutinen pysäyttänyt sitä myllyä. Aamuyöllä neljästä saakka pyörin ja peppuroin petilläni kunnes nousin ylös keittämään teetä ja lämmittämään mökkiä.

Aamulla ajattelin nousta leipomaan karjalanpiirakoita kunnes muistin, ettei minulla ole voita ollenkaan kotona, enkä millään muulla halua voidella niitä. Eilen tuli uusi tilaus myös laktoosittomista piirakoista. Eräs vanha täti on aivan onnessaan kun vihdoinkin saa näitä herkkuja silloin tällöin. Ei ole niitäkään tarpeita ennenkuin käyn kaupoilla ensi tiistaina.

Mutta pari kääretorttua voin kyllä leipoa ukkelin iloksi, sillä hänellä on tosi vaikea viikko. Jos joku niin hän tietää miten loppuunpalamisen oireet voivat kroonistua koko lopuksi elämää. Hänelle jäi ajoittain uusiutuva kova päänsärky, pahoinvointi ja koko kroppaa raateleva särky muistoksi. Onneksi nykyään on jo kuntoutusta ja monenlaista hoitoa heti akuuttiin tilanteeseen, jolloin näiltä kroonistuneilta voidaan ehkä välttyä paremmin, mutta meille vanhoille kroonikoille ei ole mitään apua tarjolla.

Nuoret olivat jo hätääntyneet kuultuaan meidän lähtevän useammaksi päiväksi reissuun ja noin kauas. Nimittäin toinen lapsenlapsi on tulossa näinä viikkoina eli voi syntyä tietenkin mikä päivä vain. Esikipuja on ollut, joten taisi olla ihan hyvä juttu muutenkin tuon matkan peruuntuminen. Ja voinhan mennä huomenillalla tanssimaan tänne eläkeläisten kuntotansseihin niin saan sen ylimääräisen annoksen liikuntaa tällekin viikolle.

Näköala ikkunasta on kaunis. Kuuraiset puut ja pensaat, monta punatulkkua oksilla ja lintulaudalla syömässä hamppua, talitintit talipallon kimpussa kisailemassa ja jo muutama oravakin on löytänyt tiensä pähkinöiden kimppuun. Pakkasta on vielä -10. Taivas on aivan sininen ja pilvetön. Ihanaa, on talvi! Odotan enemmän lunta ja hiihtokeliä kuin joulua.

Ei kommentteja: