keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Yrtiän vielä sitä kuvaa liittää




Jotain vikaa on jossain, mutta en oikein ymmärrä. Internet Explorer ei halua toimia kuin hetken kerrallaan ja taas katkos. Siinä syy, ettei se kuva ehdi mukaan. Jospa tällä kertaa onnistaisi.
Janne oli Lucaksen kanssa varmuuden vuoksi tarkistamassa autokaupan ennenkuin sain istahtaa ajelemaan yksikseni. Lucas olisi heti halunnut mummin autossa matkustaa, mutta ei ole vielä saatu siihen lasten turvatuolia asennettua tai edes hankittua.
Siis tämä auto on Kia Cee´d turbodiesel. Hyväksytty miljöbil, mikähän sekin on suomeksi. Eli sen kulutus on niin vähän luontoa rasittavaa, etten tarvitse maksaa veroa ensimmäisen viiden vuoden aikana. Alle 5 litraa meni jsatasella Örebron reissulla. Eilen kulutus oli 5.2 l/100 km kun ajelin ensin pikkukatuja Kilissä ja pysähdyin pari kolme kertaa matkalla. Sanoivat kulutuksen pienenevän kunhan se on sisäänajettu eli muutaman tuhannen kilometrin jälkeen.
Minulla on siis ihan lököttelypäivä tänään. Yöllä jouduin pari kertaa ottamaan lisää särkylääkettä, mutta aamulla pääsin ihan hyvin jo sängystä ylös. Tämä hinnan maksaminen on aina edessä kun vähänkin raskaampaa hommaa teen. Vaikkakin tällä kertaa pisin työpäivä oli 5½ tuntia, niin siinäkin on varmaan puolet liikaa. Hyvä näinkin, olen ihan kiitollinen kun edes tämän verran jaksan auttaa nuoria silloin tällöin.
Nyt on kevät, sillä peipponen on saapunut poissa ollessamme. Seuraavana odotan mustarastasta. On satanut vettä ja painanut lumihangen matalaksi. Aamulla oli varmaankin liukasta kun yöllä on ollut pakkasta, eli oikein keväinen sää on. Joku lukijoistani kirjoitti ja epäili että juhannuksena saa vielä lumessa pyöriä. En usko kevään kovin pitkän olevan. Tiet ovat kyllä kehnossa kunnossa.
Siitä tulikin mieleeni kuinka paljon voi yksi wisky pullo merkitä. Nimittäin meidän tietä on aurannut sama mies nämä kymmenen vuotta. Joskus harvoin kun lumi on ollut raskasta tai ei muuten ole jaksettu kolata niin olen pyytänyt häntä traktorilla pukkaamaan enimpiä. Tästä hyvästä annoin kiitoksena pullon tässä joku viikko sitten, sillä ei hän ole rahaa huolinut. Nyt maanantaina kun satoi lunta hän oli soittanut myöhään illalla ja kysynyt jos pitäisi aurata. Ei ennen sellaisia ole kyselty vaan on käyty silloin kun on heille sopinut ajaa. Kivaltahan se tuntuu ja mikäpä etten toistekin anna sellaisen pullon, sillä ostimme tällaisia tilanteita varten kokonaisen laatikon wiskyä Tallinnassa käydessämme.
Odotan suurella mielenkiinnolla ukkelin puhelua kun hän saa hakea kopperon autoverstaalta ja ajella sitten katsastukseen. Ei sitä osaa saanut mistään ostaa niin aikoivat verstaalla vaihtaa sen toisella tavalla jolloin sen pitäisi täyttää se sama tehtävä. Eli kaikki jarrun osat on vaihdettu ja vika olikin sitten tuossa lastintasaus osassa. Kyllä soisin, että loppuisi jo tuon auton kanssa temppuileminen, sillä ukkelille se on raskasta ei vain rahassa vaan kärsivällisyyttä koettelee jo liian paljon.

Ei kommentteja: