tiistai 23. maaliskuuta 2010

Ei onnistunut kuvan liittäminen

Ei taida onnistua kuvan liittäminen millään konstilla tänään. Jokin juttu vaan ei toimi, joten en saa sitä kuvaa tähän mukaan, vaikka kuinka haluaisin. NO, kirjoitan sitten lisää kun olen lepäillyt pahimman väsymyksen pois. Onneksi on vielä kirjasarjasta vähän toista kirjaa jäljellä torstaihin saakka lukea.

Muuten sen sarjan kirjoittaja on Margit Söderholm. Kirjat kertovat elämästä Hälsinglandissa 1700-1800 luvulla. Sellaista maalaiselämän kuvausta romantiikan tuulahduksin, köyhyyttä ja rikkautta, väärää rakkautta vai olisikohan luvatonta siihen aikaan. Huomasinkin jokaisella kirjalla olevan oma tittelinsä, enkä näe missään sarjan nimeä. Kaipa hän on kirjoittanut kirjat erikseen, mutta niistä syntyi ikäänkuin sarja. Ihan mielenkiintoista luettavaa, mutta en tiedä onko käännetty suomeksi.

Mökki on viileä ja yritän lämmittää pikaisesti lämpimäksi, joten hellassa on palanut tuli, samoin pannussa heti jo ennenkuin ehdin takkia päältä pois heittää. Nyt alkaa olla lähes normaali lämpö eli on jo 18 astetta. Varmaankin voin lähteä jo sänkyyn ja käydä sitten laittamassa pannun pellin kiinni jonkun ajan kuluttua.

Aamulla saan nukkua juuri niin kauan kuin haluan, sillä ukkeli lähtee viemään entisen palvelijan verstaalle ja sieltä suoraan sitten katsastukseen. Jospa se perjantaina saisi jäädä myyntiin pojan luo. Hän lupasi auttaa siinä hommassa kun hänellä on paremmat myyjän lahjat kuin meillä kummallakaan. Ei voi kun toivoa jonkun tarvitsevan paljon uusia varaosia niin tässähän niitä on koko rahan edestä. Ja kori tulee kaupan päällisinä, samoin renkaat, joista yksi on ihan uusi. hi hi.

Ei kommentteja: