tiistai 13. lokakuuta 2009

Ikävä uutinen tänään

Aivan säpsähdytti ja pisti miettimään tämän aamun uutinen. Nainen, jolle oltiin tekemässä GBP leikkausta kuoli perjantaina täällä meidän sairaalassa. Jostain syystä verisuoni( kropp pulsåder ) vaurioitui ja hän kuoli verenvuotoon. Nainen oli muutoin terve leikkaukseen mennessään. Tämä olisi voinut aivan yhtä hyvin sattua omalle kohdalle. Eli vaaroja kyllä piilee näin suuressa leikkauksessa aina, vaikka kuoleman tapauksia onkin tosi vähän prosentuaalisesti. Taitaa olla vain jotain 2 tuhannesta. Joka tapauksessa naisen omaisille se on järkytys.Tapahtumasta tehdään lex Maria, eli ilmoitus sosiaalihallitukselle. Tapahtuma on tietääkseni ensimmäinen tässä meidän sairaalassa, jossa näitä leikkauksia on tehty parikymmentä vuotta saman lääkärin valvonnassa ja ohjauksessa.

En varmaan uutista olisi kuullut, mutta avasin radion aloitettuani leipomaan karjalanpiirakoita tyttären syttärijuhlia varten. Harvemmin radio on auki touhuissani, sillä pidän hiljaisuudesta yleensä enemmän.

Päivä on vasta puolessa ja olen saanut piirakat leivottua, jäljet siivottua ja käynyt 45 min lenkillä Hermannin kanssa. Sää on tosi upea. Nyt vasta alkaa ruska olla kauneimmillaan, mutta pohjoistuuli tuivertaa lehtiä puista ja varmaan muutamassa päivässä ruskan kauneus on ohitse.

Toinen päivä on menossa ihan kunnolla syöden: aamiainen, välipala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala. En ole vielä edes piirakoita maistanut, sillä laitoin eilen ihanaa wokia; kina mix, thai vihanneksia, lohikuutioita ja jättirapuja, mausteena currya ja pippuria sekä suolaa, pataan vain pyyhkäisy voi-öljyseosta. Se on pikaruokaa, mutta terveellistä. Valmistusaika 5 min.
Sitä jäi minulle lounaaksi sopiva annos, sillä ukkelilla ei ollut nälkä tultuaan metsästä. Siellä tulee syötyä makkaroita yms pitkin päivää, joten hän söi vain ½ annosta. Välipalaksi voin syödä yhden piirakan kinkkusiivun ja tomaattipuolikkaan kanssa kunhan ensin käyn ostoksilla.

Eilis aamun itsesäälin puuskasta ei ole enää tietoakaan. Sitä vaan niin herkästi hermostuu tuon vaakan takia, ei suinkaan muuten, hi hi. Mutta nyt vaatteita päälle ja taipaleelle. Lähden ostamaan lisää leipomistarvikkeita. Täytyy leipoa kun keskimmäinen juhlii 30v synttäreitään lauantaina. Ai että siitä on kauan kun hän syntyi. Mihin ne vuodet on kadonneetkaan? Vanhin juhlii pian 40v synttäreitään, joten sieltä he jäljessä tulla taapertavat ja vanhenevat kuten äitikin, iloisesti ja ilman huolia vanhuudesta.

Ei kommentteja: