tiistai 20. lokakuuta 2009

Eka kerta oli mukava

Ajelin ihan rauhallista vauhtia, sillä päästyäni tuonne kylälle alkoi paksu sumu peittää näkyvyyttä. Järvessä on jo rannat jään riitteessä. Yhdellä pellolla tullessani näin vielä mattimyöhäisiä harmaahanheja ison parven syömässä. Kuuntelin P2klassista musiikkia ja nautin suunnattomasti aamun hiljaisesta liikenteestä.

33km on uimahallille matkaa. Ostin kerralla vuosikortin, niin on vähän pakko käydä siellä. Enhän nyt sentään vuosikortin hintaa raski noin vain tuhlata. Eläkeläiselle se on edelleen mielestäni kohtuullisen halpa, eli 680Skr, alle 70euroa siis koko vuosi.Sain myös ihan ylimääräisenä bonuksena lahjakortin, jolla voin tilata relax osaston omaan käyttööni kahdeksi tunniksi. Vesihölkkävyön saa lainata ihan ilmaiseksi ja sanoivat piakkoin tilattavan uudet vyöt kun entiset alkavat olla kuluneet ja tosi vanhatkin.Silloin he haluavat kysyä minulta millaisen vyön haluan mieluiten, sillä olen ainoa hölkkääjä. Uimataidottomat käyttävät kyllä vöitä myös.

Monet tuttavat kasvot siellä tapasin aikaisemmalta ajalta. Hölkkäsin 25 min ja sen urakan jälkeen olin jo aivan sippi. Menin kuitenkin vielä porealtaaseen hierottamaan selän ja reidet. Otinpa kovan hieronnan myös vatsalle ajatellen syötyä juustomäärää ja muuta herkkua viikonlopun aikana. Viimeiseksi kävin vielä lämpimässä altaassa venyttelemässä ja vähän voimistelemassakin ennenkuin menin suihkuun ja vaatteiden vaihdolle. Sinne meno tuntui tosi viileältä 34 asteisen veden jälkeen.

Oli ihanaa raukeana siirtyä ravintolan puolelle syömään kunnon aamiainen kynttilöiden loisteessa. Istuin ja nautin tästä valmiista palvelusta koko rahalla eli 30kr ennenkuin lähdin asioille.

Minulle oli unohdettu ilmoittaa lähetteessä paastosta verikokeisiin mennessä, joten saan käydä uudelleen siellä ja mieluummin jo tällä viikolla. Kyllä harmitti kun en itse ajatellut niin pitkälle, sillä olisin voinut oikein hyvin olla paastolla jos vain tiesin sen.

Kauppareissu meinasi päättyä katastrofiin. Vatsassa alkoi kiertämään melkoinen myräkkä sen hieronnan seurauksena. Ehdin nipin ja napin saada ostokset kassiin ja puoli juoksua juosta vessaan kun rymähti. Se oli varmaan oikein kunnon puhdistus koko suolesta, hi hi. Ei olisi millään mitkään housut riittäneet sitä lastia pidättelemään, ellen olisi ehtinyt pytylle saakka.

Tämähän on se GBP leikkauksen jälkeisiä ongelmia hyvin monelle. Eli on tiedettävä missä on lähin vessa jos vain vähänkin alkaa vääntämään massussa. Kai olenkin muistanut kertoa, että on niitä vahinkoja sattunut muutaman kerran kun en ole ehtinyt. Eikä se tässä iässä ole mitenkään mukava asia, mutta kuuluu tähän elämään joka tapauksessa herkemmin kuin ilman leikkausta.

Oli kiva tulla kotiin väsyneenä. Lähden hetkeksi lepäämään ja lukemaan eilen aloittamaani kirjaa, jossa riittää melkoisesti jännitystä. Lienee 18. osa menossa. Jalan palohaavasta irtosi nahkat kokonaan tällä reissulla. Laitan siihen aloeverasta nestettä laastariksi ja pidän paljaana niin paljon kuin mahdollista, niin eiköhän sillä jo kävelemään pääse myös lenkkarit jalassa muutaman päivän kuluttua. Tänään en tarvitse enempää liikuntaa, mutta voin tästä jälkilämmöstä nauttia vielä monta tuntia. Kyllä oli kiva, että viimeinkin alkuun pääsin.Kiitos ystävilleni Suomessa, joilta sain inspistä ja kannustusta tähän, sillä enhän voi joukosta jäädä pois.

Muuten kirjoitin aamulla väärän sanan ajattelemattomuuttani, eli kirjoitin symptom kun piti kirjoittaa syndrom, no minulle näitä sattuu. Olen sen nyt korjannut, mutta en ole tarkistanut onko se oikein edes vieläkään.

Ei kommentteja: