sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Viikko siinä vierähti......

Näin on kulunut eka viikko täällä Phuketissa. Lämmintä on riittänyt ja viime päivinä jo on totuttukin tähän lämpöön, vaikkakin se on nousemassa jo yli 35 asteenkin varjossa parhaillaan. Eka päivät kyllä etsitti varjoa, eikä rannalla olo kovin moni tuntiseksi ehtinyt, eikä sieltä kävellen hotellillekaan jaksettu vaan tuk tuk tai taksi sai tuoda.

Ruoka täällä on tosi hyvää ja lähes ilmaista kun vaan uskaltautuu syömään paikkakuntalaisten suosimissa paikoissa. Ei oikein kannata edes ajatella itse laittaa kun valmista on mistä valita varmaan siihen samaan hintaan, eikä tule syötyä liian suuria annoksiakaan sillä tavalla.

Hedelmät ovat muuhun ruokaan verrattuna vähän kalliita, mutta ah mikä valikoima todellakin eksoottisia herkkuja. Samoin myös jäisiä hedelmäjuomia on valita lähes kaikkialla.

Kuntoakin on kohotettu kävellen ja uiden. Tosin aikaisin aamulla täytyy lähteä jo ennen auringon nousua. Pari päivää on kyllä jo jakseltu kävellä takaisin rannalta se reilu pari km. Ukkeli on kävellyt myös rantaa edestakaisin, minä mieluummin uin pitemmästi.

Tapasimme tänään altaalla kivaa suomalaista väkeä ja ollaan nyt menossa heidän kanssaan syömään johonkin lähiravintolaan. Samalla saan sitä savonkielen harjoitusta.

Tulimme siis tänään takaisin tähän eka hotelliin oltuamme evakossa Karoonin puolella viisi yötä. Ihan kiva oli sielläkin muuten asua, mutta ei ollut uima-allasta ja sitä kaipasin iltapäivisin rannalla olon jälkeen.

On myös jännää kun sain lainata heidän konetta niin on helpompaa kirjoittaa kun on kaikki kirjaimet. En ala tällä kertaa kertomaan enempää miten kaunista täällä on. Löytyyhän netissä tuhansia sivuja kertomuksia, mutta toki oman matkakertomuksen kirjoitan heti kun siihen vaan saan riittävästi rauhallista aikaa ja ehkäpä koneen lainaan.

Tosin en kaipaa vielä kotiin enkä edes lapsenlapsia ole vielä ehtinyt ikävöimään kyyneliin saakka, saatikka meidän koiraakaan. Useimmiten itku on työnä viikon jälkeen. Kai tämä lämpö on sekoittanut pääni ajoittain ainakin. hi hi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
googletin nilivaaraa ja löysin sieltä tämän hauskannimisen blogisi. Olipa kiva lukea kuulumisianne.
Oikein mukavaa ja lämmintä lomaa!

T.Taija perheineen