keskiviikko 26. elokuuta 2009

Vielä pääsin kerran poimimaan viinimarjoja tuonne tuttavien luo, sillä pojan perhe toivoi saavansa mehua lisää. Ilahduin kovasti, sillä tämä on mielipuuhaa minulle. Niinpä sain vielä 15 pullollista mehuja lisää. Mukaan lukien eilisen karviaismehun myös. On aikaa kun sitä olen edellisen kerran tehnyt, sillä meillä menee yleensä karviaiset suoraan pensaasta suuhun tai viimeistään johonkin piirakkaan. Nyt niitä oli niin paljon, että sain poimia ämpärillisen meidän herkuttelujen jälkeenkin vielä. Keitin myös karviaishilloa ison purkillisen.

Nyt on talven varastot täynnä. Lieneekö koskaan ollut näin paljon kaikkea kuin on tänään. Edessä on vielä kellarin perusteellinen siivous ja järjesteleminen. Ukkeli on saanut kantaa sinne pullon toisensa jälkeen ja hän jo alkoi ihmettelemään jos meinaan senkin täyttää suuta myöten, hi hi. Hamsterilla ei taida olla rajaa.

Olen vielä ihan vakavissani menossa poimimaan lisää rouskuja. Laitan parille tädille kunnon annokset ja vien lähtiessäni tässä kuukauden päästä reissulle Suomeen tapaamaan ystäviä.

Vein myös tuttaville ruotsalaisille valmista rouskusalaattia maistiaisiksi. En ole vielä saanut mitään kommentteja. Lupasin opettaa poimimaan ja laittamaan jos se maistuu. Hyvin moni ruotsalainen ei ole koskaan edes maistanut muuta kuin kantarelleja ja herkkutatteja, eivätkä uskalla poimia mitään muuta.

Muuten laitoin tämän kerran turkkilaista jugurttia sienisalaattiin ja se on erittäin hyvä, sanoisinko voittavan kaiken muun paitsi oikean smetanan. Ja punainen sipuli on parempi kuin keltainen sipuli. Ehkäpä hopeasipuli olisi vielä parempaa, täytyykin alkaa kokeilemaan.

Minua siis ilahduttaa tällainen sateinen päivä. Sienistä tulee hyvä laatuisia ja niitä tulee paljon lisää. Iltapäivällä aion lähteä kävelylle, siis kuntokävelylle. Ilman sauvoja ja kumppareissa, sienikori varmuuden vuoksi käsivarrella keikkumassa. En vaan enää uskalla ääneen sanoa lähteväni sieneen.Saattaisi hamsteri kuulla kunniansa.hi hi. Tosin sitä pelkoa pehmittääkseni leivon oikein hyviä korvapuusteja odotellessani sateen loppumista.

Ei kommentteja: