keskiviikko 5. elokuuta 2009

Mikä ihana päivä!

Aamulla poimin 3 litraa vadelmia, puhdistin ja laitoin rasioihin parhaat pakasteeseen. Rumemmista keitin kattilallisen vadelmasoppaa, tosin laitoin hapoksi vähän punaviinimarjoja. Tietenkään en käyttänyt sokeria makeutukseen, vaan ihan aspartamia. Soppaa on kiva pistää välipalaksi lasiin ja hörpätä kuten ennen sanottiin.

Puolen päivän aikaan lähdin soutelemaan järvelle. Kalavehkeitä mukana, vähän virvokkeita ja ei kun menoksi. Ukkeli vei ja laittoi veneen veteen. Siinä olikin kova homma ensin tyhjentää se vedestä ja sitten kiskoa veteen.

Aloitin nautinnon pesemällä ensin veneen ja vähitellen riisuin vähemmäksi vaatteita. Onkivehkeitä käytin silloin tällöin vedessä, mutta tuuli vei niin nopeasti venettä rantaa kohti, että ne kilkuttimet olivat lähes pinnassa. Eipä silti, en halunnutkaan saada kalaa, vaan hieman jännitystä ihan vain nappaamisesta. Ei tullut sitä. Vain yksi pohjanappi.

Virvokkeista tuli pissahätä ja niinpä soutelin rantaan. Ja mikä paratiisipoukama se onkaan. Puhdas hiekkaranta, ei ainuttakaan ihmistä mailla eikä halmeilla, eikä rannasta näkynyt myöskään taloihin eikä tielle. Pissattuani pensaikkoon riisuin vaatteet ja ilkosillani kahlasin veteen. Peseydyin ja kahlasin takaisin.

Veneestä pyyhettä hakiessa astuin uudelleen veteen ja se tuntui niin houkuttelevan lämpimältä, ettei minua enää mikään pidätellyt uintiretkestä. Sinne vaan takaisin, vaikka jossain sisimmässä käväisi pieni pelko siitä, että ihmisiä yllättäen tulisi sinne ja minä järvessä alasti. Ei muuten, mutta kun vähemmästäkin nykyisin syytteen nostavat.

Nautin ja läträsin vedessä kauan ennenkuin annoin periksi ja palasin kuivaamaan ja pukemaan itseni vähän säädyllisempään asuun. Sitten takaisin soutelemaan. Kunnes ukkeli tuli hakemaan sovittuna aikana reilun kahden tunnin nautinnon jälkeen.

Kotiin tultua en malttanut olla laittamatta "heta räkor" eli katkarapuja, valkosipulia paljon öljyyn tirisemään ja sitten reilu ripaus chiliä, siihen ehti pakasteesta otettu valkosipulipatonki ja eilisiä vihanneksia vielä vähän höysteeksi. Mikä nautinnollinen hetki.

Tässä vaiheessa olisi haluttanut juoda ruuan kanssa oikein kylmä olut, mutta se on vaan mahdoton yhdistelmä edelleenkin ja toivottavasti pysyykin. Ei käy juoda ja syödä yhtä aikaa gastric bypass leikkauksen jälkeen. Ehkä pieni ryyppy käy, mutta ei enempää. Siksipä veinkin ciderin pakasteeseen jäähtymään ja nautin sen sitten jälkijuomana jonkun ajan kuluttua kunhan ruoka on mennyt menojaan täyttämästä kupua.

Airot halusin jättää autoon mahdollista uutta reissua varten huomenna. Siispä toivon sään pysyvän näin kesäisenä pari päivää, niin koko kesän sateinen sää olisi minulta ainakin unohduksissa tällaisten nautintojen jälkeen. Aivan ihana kesäinen päivä!

Ei kommentteja: