tiistai 9. kesäkuuta 2009

Kasvissoppa on tosi hyvää

Kasvissoppa on tosi hyvää ja olenkin sitä popsinut nyt useampana päivänä. Vaihtelen kyllä sekä sisältöä että makuja. Paras soppa on mielestäni joka tapauksessa kanafileestä tehty. Se käy niin nopeasti myös että ehtii valmiiksi vaikka olisi nälkäinen ruoan laittoa alkaessaan. Jopa pakasteesta ehtii sen fileen saada soppaan kun vähän mikrossa sulattaa ja leikkaa ohkaisiksi siivuiksi titanic pannulle, jolloin rasvaa tarvitsee ihan minimaalisesti jos ollenkaan. Koska olen sipulin ystävä, lisään sitä joka tapauksessa soppaan kuin soppaan, samoin valkosipulia. Mausteiden käytössä ei ole kuin mielikuvituksen puute rajana. Minun herkkuani on chilit, mutta ei liian vahvana, cayanne pippuri, curry ja monet muut yleiset. Joskus matkoilla tulee hankittua uusia, mutta yleensä jäävät käyttämättä kerran tai parin kokeilun jälkeen.

Tänään keitän parhaillaan makkarasoppaa. Löysin vihdoinkin makkaraa, jonka lihapitoisuus on yli 80% ja rasvan alle 20%. Niinpä kattilassa on nyt euroshopperin sekavihanneksia, sipulia, valkosipulia ja sitä makkaraa mausteiden lisäksi. Lautaselle lisään vähän proteinpulveria, sillä proteinia on tuollaisessa sopasssa joka tapauksessa liian vähän. Lisäksi herkuttelen delikatess näkkärillä, jossa on pellavansiemeniä ja paljon kuituja. Näkkärin päälle kevytjuustoa ja kurkkua. Eiköhän nälkä lähde.

Muutaman päivän soppakuurin jälkeen olo on jotenkin kevyemmän oloinen, mutta vaakalla ei näy mitään muutosta vielä.

2 kommenttia:

PipSa kirjoitti...

Mikäs makkara se semmonen on? Kiinnostaa, kun itsekin tuijotan tuota rasvapitoisuutta ja lihapitoisuutta.

Kaljaelsa kirjoitti...

Heippa!
Olikohan Skogshuggarenskorv tai Delin frukostkorv, kadotin jo se pussin niin en muista enää. Coop on alkanut hankkimaan näitä parempia makkaroita myös näille syrjäisemmille kylille.Lykkyä etsimisellesi, se on tosiaankin tarkkaa hommaa ja kannattaa vaivata myös kaupan henkilökuntaa, joka vastaa tilauksista. Eila