tiistai 22. kesäkuuta 2010

Jälleen päivää viisaampana

Yksi yö on jälleen takana monenlaisten painajaisten kanssa pyörittynä. Välillä hikoilin kovasti, vaikka ikkuna oli koko yön auki ja aamuyöllä tuntui tosi kylmältä. Kaivauduin syvemmälle peiton sisään suljettuani rullakaihtimen pahimman suojaksi.

Elämä tuntuu keinuvan nyt monessa mielessä. Eihän tämän ikäisenä enää pitäisi saada mitään menskuja, mutta sekin vaiva tähän lisäksi löytyi. Ei siis suoli ime sitä hormoonikorvaus-pilleriäkään, ei edes ole hyötyä kahdesta ylimääräisestä viikossa sen suhteen. Siksi kai alaselkää kivistää enemmän kuin normaalisti. Tekisi mieli kirota oikein karskeasti.

Jotenkin tässä sisu alkaa nousta sieltä itsesäälin alta. Viime yönä näin jo sellaisia unia, että luulisi pahemmankin pirun kaatuvan edessäni. Unimaailma tuntuu joskus aivan käsittämättömältä, mutta unilla on yleensä aina kuitenkin viesti mukanaan. On vaan aivan eri asia, opinko ymmärtämään näitä viestejä oikein.

Jaksoin kuitenkin tiskata monen päivän tiskit aamulla ensin voivoteltuani pahoinvoinnin kanssa aamiaisen jälkeen. Menee pian uskallus syödä mitään kun aina tulee se pahoinvointi heti ruuan jälkeen. Ainoa mitä vatsa sietää ilman kipua ja pahoinvointia on mansikat. Eikä niitä vielä täällä ole kypsänä ja kaupoille on matkaa. Pakasteesta olen nyt syönyt kaikki mansikat pois, vaikka olin ajatellut keittää lopuista hilloa vadelmien kanssa. Sama sille, on tulossa hyvä mansikkasato kun vaan sinne pellolle jaksaa lähteä kyykkimään joskus parin viikon kuluttua. On minulla ainakin hyvä kaveri sinne pellolle lapsenlapsesta.

Paavalihan neuvoi antamaan vatsavaivoihin viiniä. Se kyllä on paras lääke ja kipu sekä pahoinvointi hellittää heti, mutta kun en sitä voi jatkuvasti lipittää sentään. Suoli tekee temppunsa ja ellen pidä tarkoin varaani, se menee päähän kuin halko ja kohta pörrään kännissä kuin ellun kana. Tosin en ymmärrä mitä se tarkoittaa, siis kännissä kuin ellun kana. Se olotila ei ole sitten mukava kuitenkaan, vaikkakin kipu on poissa vielä seuraavana aamunakin. Minä haluan nauttia viinistä hyvässä seurassa ja iloisena, enkä itku kurkussa lääkkeeksi.

On tulossa mahtavan kaunis päivä ja lämmin. Lähden tästä jakkaran kanssa kyykkimään tuonne kukkapenkkiin. Eilen sain aloitettua ja kaksi penkkiä valmiiksi, vaikka tuntui välillä maailma pyörivän silmissä. Verenpaine kun meinaa olla liian alhainen, mutta sehän tietää yleensä pitkää ikää tohtori Kiminkisenkin mukaan. Eilen se oli 85/55, mutta syke pysytteli sadan seudussa niin ei se ihme jos vähän huippailee välillä. Tänään käyn saunassa aivan vastan kanssa kun saan vaikka vain yhden penkin kitkettyä.

Tällaiseksi valitukseksi meni tämä elämä jälleen kerran. Olet jo varmaan oppinut minut tuntemaan ja tiedät, että ensin valitan ja vaikeroin kovasti, jopa ylitse määrän, mutta kohta taas nauru raikuu ja osaan nauraa sitten jo myös itselleni. Kaipa tämä elämä on tällaista vuoristorataa ajoittain meille useimmille, mutta kovinkaan moni ei halua edes suutansa avata, vaikka kuinka joutuu hammasta puremaan jaksaakseen sen kärsimyksen läpi. Minä läpätän taas kaikesta ilman mitään sensuuria ja ehkä aiheutan toisenlaista harmia lukijoilleni. NO, eihän kenenkään ole pakko lukea edes uteliaisuuttansa tyydyttääkseen ellei halua. Lukijoita on edelleen niin paljon, etten ole raskinut lopettaa tätä lörpöttelyä vielä. Kiitos posteistakin. Muuten ei pitäisi näiden vaivojen liittyä millään tavalla siihen GBP leikkaukseen, näin on useampaan kertaan sanottu. Tiedä häntä sitten, ketä uskoa ennenkuin asia on tarkoin tutkittu.

Ei kommentteja: