Eräs ystäväni sai minutkin aikoinaan pitämään tästä kai alunperin hämäläisestä herkusta. Muutaman kerran olen tehnyt ja yleensä epäonnistunut. Tänään ajattelin tehdä sitä aivan kuin puoli salaa. Kattilallinen kuoripäällisiä pottuja hellalle kiehumaan. Sormenpäät meinasi palaa niitä kuumina kuoriessa, mutta nopeasti potut olivat imeltymässä lämpimällä puuhellalla vesikattilan päällä. Ei ollut siirappia kotona, joten laitoin hunajaa. Viimein sain laitoksen uuniin kolmessa vuokassa ja nuolaisin sitä sörsseliä kattilaa puhdistaessani. Se maistui aivan taivaallisen hyvälle ilman muskottipähkinääkin! Äsken sain ne uunista kauniin ruskeina ja edenin tuoksuisina. Maltankohan kätkeä kaikki kolme pakasteeseen joulupäivään saakka vai sorrunko herkuttelemaan edes yhden kerran jo ennakkoon! Tämä on varmaankin laihduttajan kiusausta oikealta nimeltään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti